poniedziałek, 5 czerwca 2017

Babeczki mocno czekoladowe z chałwą


Składniki(9 sztuk):
-2 jajka
-100g ksylitolu/erytrolu/cukru brązowego lub zwykłego cukru
-100ml mleka
-50ml oleju
-3 łyżki kakao
-150g mąki 
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-50g chałwy 
-60g czekolady 

Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno następnie dodajemy żółtka, cukier, mleko i olej. Mąkę z proszkiem przesiewamy i łączymy. Na koniec dodajemy kakao i dokładnie mieszamy mając pewność,że wszystko się dobrze połączyło przelewamy ciasto do papierowych papilotek.
Pieczemy około 25min w 180 stopniach. 
Gdy babeczki ostygną czekolade rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dekorujemy posypując chałwą po ciepłej czekoladzie. 

SMACZNEGO :)


0 komentarze:

Prześlij komentarz